Nee is oké

Nee is oké

Wil je grenzen stellen, dan moet je af en toe nee zeggen tegen verzoeken van anderen. Nee zeggen kan je oefenen. En het is belangrijk dat je weet waar jij je geld aan uit wil geven.

Grenzen aangeven

Niet iedereen heeft even veel geld te besteden. Daarom is het nodig om soms nee te zeggen tegen verzoeken die geld kunnen kosten. Anders zou je in de (financiële) problemen kunnen komen. Voor velen is het niet gemakkelijk grenzen aan te geven. Je wilt de relatie met de ander goed houden. Als je nee leert zeggen zul je merken dat anderen hier niet snel negatief op zullen reageren. Of je ziet dat mensen wellicht teleurgesteld zijn, maar je bent wel trouw gebleven aan je eigen wensen.

Aan de slag met Grenzen aangeven >>

 

Prioriteiten stellen

We laten ons vaak meeslepen door de normen en waarden die in een cultuur heersen. Nederlanders zijn zuinig, Nederlanders sparen heel veel. Maar geldt dat ook voor jou? Doe jij iets omdat het hoort of omdat jij het zelf wilt? Wat is voor jou op financieel gebied echt belangrijk? Het is van groot belang om inzicht te hebben in waar je prioriteiten liggen en welke uitgaven je doet. Anders kun je in de problemen komen.

Aan de slag met Prioriteiten stellen >>