Over Stichting mirro

Over Stichting mirro

Mensen met psychische klachten moeten kunnen vertrouwen op optimale zorg en ondersteuning. Zorg die vroegtijdig, eenduidig en doelmatig is, zoveel mogelijk in een vertrouwde omgeving plaatsvindt en past bij de individuele klachten, behoeften en vaardigheden. Om dat te bereiken ondersteunt Stichting mirro de GGZ in en om de huisartsenpraktijk. Dat doen we met preventieve online zelfhulp voor consumenten, een screeningsinstrument en het mirro-keurmerk voor huisartsenvoorzieningen en aanbieders van Basis GGZ. De juiste zorg op het juiste moment, dichtbij de patiënt; dat is waar mirro voor staat.

Online zelfhulp van mirro
Mirro ontwikkelt en beheert preventiewebsites met online zelfhulp over verschillende thema’s zoals geldzorgen. Deze sites helpen mensen zelfstandig inzicht te krijgen in de eigen mentale gezondheid en biedt concrete hulpmiddelen om hiermee aan de slag te gaan. De online zelfhulpwebsites bieden informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. Deze online zelfhulp is voor iedereen volledig gratis en anoniem toegankelijk. Wil je weten voor welke thema’s mirro online zelfhulp heeft ontwikkeld? Je vindt een overzicht van alle thema’s op mirro-modules.nl/aandeslag.

De sites kunnen door consumenten bezocht worden op eigen beweging. Voor zorgprofessionals en bijvoorbeeld werkgevers betekenen de websites een verbreding van het preventieve zorgaanbod. De sites bieden uitkomst voor die mensen waarbij behandeling (nog) niet nodig is, maar die wel extra ondersteuning kunnen gebruiken. De sites kunnen ook aanvullend op een behandeling ingezet worden. De inhoud van alle websites is ontwikkeld door zorgprofessionals met een expertise op dat thema en met nauwe betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

Stichting mirro: de organisatie
Mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Stichting mirro kent een bestuur waarin zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn vertegenwoordigd. Een Wetenschappelijke Board adviseert over de producten, waarmee de wetenschappelijke onderbouwing is gewaarborgd. Teams van experts en gebruikers monitoren de kwaliteit en het beheer van de mirro-producten. Het bedrijfsbureau van Stichting mirro coördineert en faciliteert alle ontwikkelingen. Meer informatie over mirro vind je op mirro-modules.nl.